TULOSSA HELSINGIN A-KILTA ry:n KEVÄTKOKOUS

Helsingin A-Kilta ry:n kevätkokous pidettiin torstaina 27.4.2017 klo 17.30 Malmin yhteisötilassa, Soidinkuja 4–6, C-rappu, 00700 Helsinki. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös. 

 

 

PUUROSTA PUHTIA PÄIVÄÄN!

Malmin yhteisötilassa aloitettiin maaliskuussa 2017 yhteiset puurohetket. Puuroa keitetään joka arkiaamu klo 9. Puuron ilman lisukkeita voi nauttia euron hinnalla. Puuro juustoruisleivän ja maitolasillisen kera maksaa 1,50€. 

 

 

BILJARDIA MALMILLA

Biljardin pelaaminen on ollut suosittua päihteetöntä ajanvietettä Malmin yhteisötilassa. Biljardin toi Helsinkiin jo 1700-luvulla edistyksellinen kauppias ja tupakkaviljelijä Anders Byström. Ensimmäinen kahvila, jossa biljardia pelattiin, sijaitsi Suomenlinnassa, josta pelipöytä pian tuotiin mantereelle.

Malmin yhteisötilan biljardipöytä on ollut pitkään huonossa kunnossa, mutta maaliskun puolivälissä se saatiin korjattua. Mukavia hetkiä perinteikkään pelipöydän ääressä!

  

 

PÄIHTEETÖN TOIMINTA MALMIN YHTEISÖTILASSA JATKUU

Helsingin A-Kilta ry on saanut Raha-automaattiyhdistykseltä myönteisen päätöksen toiminta-avustuksesta vuodelle 2017. Avustuksen turvin voimme jatkaa toimintaa, joka aloitettiin kolmivuotisessa, vuodenvaihteessa 2016–2017 päättyneessä Polkuja päihteettömyyteen ja hyvinvointiin -projektissa.

Toiminta-avustus on pysyväisluonteinen avustusmuoto, jota haetaan vuodeksi kerrallaan. RAY:n päätös antaa mahdollisuuden tehdä työtä hyvinvoinnin ja päihteettömyyden hyväksi yhdessä toimintaamme osallistuvien Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen sekä muiden kumppaneidemme kanssa. 

 

KOKEMUSASIANTUNTIJAN VASTAANOTTO JATKUU

Kokemusasiantuntijan matalan kynnyksen vastaanotto lisänä Helsingin kaupungin päihdetyöhön alkoi vuonna 5.2.2015 Maunulan terveysasemalla. Wesan työ on saanut hyvää palautetta.

Helsingin kaupunki on myöntänyt myös vuodelle 2017 järjestöavustuksen, jonka turvin jatkamme ja kehitämme kokemusasiantuntijatoimintaa Helsingin Pohjoisen terveysasemien ja Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen kanssa.

 

HELSINGIN A-KILTA VUOKRAA HUONEITA ITÄ-PAKILASSA

Helsingin A-Kilta ry on ylläpitänyt Solakallion asumisyhteisöä vuodesta 1968 alkaen. Solakallion asumisyhteisö tarjoaa vuokralaisilleen päihteettömän soluasumismahdollisuuden Helsingin Itä-Pakilassa, Solakalliontie 11, rauhallisella asuinalueella. Tontilla sijaitsee kaksi erillistä puutaloa sekä iso viihtyisä piha-alue, jossa on grilli.

Solakallion asumisyhteisössä on yhteensä 24 yhden hengen soluasuntoa, jotka ovat kooltaan 10m² –19m². Vuokralaisella on käytössään oman huoneen lisäksi yhteinen keittiö, wc- ja suihkutilat sekä olohuone, jossa on televisio. Vuokraan sisältyy vesi, sähkö ja langaton laajakaistayhteys. Soluhuoneissa on sänky, pöytä ja vaatekaapit. Huoneita voi myös vuokrata kalusteitta. Asumisyhteisössä on mahdollisuus saunavuoroihin ja pesutuvan käyttöön.

Soluhuonevuokraus / tiedustelut arkisin klo 9–15: p. 0400 713930, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

HELSINGIN A-KILTA ry 50 VUOTTA

Helsingin A-Kilta ry vietti 50-vuotispäiviään yhdessä 40-vuotta täyttävän Vantaan A-killan kanssa 2.7.2016 Kaisankodissa, Espoossa A-Kiltojen Liiton kesäpäivien yhteydessä. Juhlassa julkistettiin Helsingin A-Kilta ry:n historiikki, jonka on kirjoittanut Ville Eerola.

Juhlaväkeä riitti tungokseen asti ja hyvää tunnelmaa pitivät yllä juontajana toiminut Petri Hälikkä sekä musiikista vastannut Pertti Ollibull Anikari. Puhujina olivat Helsingin kaupungin edustajana Pohjoisen psykiatrian ja päihdekeskuksen ylilääkäri Jussi Niemi-Pynttäri sekä Helsingin A-Kilta ry:n puheenjohtaja Unto Turunen.

Suurkiitos kaikille esiintyjille, puhujille, juhlaan osallistujille, meitä muistaneille sekä A-Kiltojen Liitolle mahdollisuudesta viettää juhlaamme kesäpäivien yhteydessä!

 
 
joomla Ylilkri Jussi Niemi Pynttri ja taideteos Tuija T L   joomla Ville Eerola ja Kysti Kallio 2Tuija T L

Ylilääkäri Jussi Niemi-Pynttäri ja taideteos "Horror Vacuum".

Kuva: Tuija Tamsi-Lehtonen / A-Kiltojen Liitto ry

 

Ville Eerola ja juuri ilmestynyt 50-vuotishistoriikki "Polkuja päihteettömyyteen, Helsingin A-Killan viisi vuosikymmentä päihdepolitiikan pyörteissä". 

Kuva: Tuija Tamsi-Lehtonen / A-Kiltojen Liitto ry

                                                                                                                                                                                                                                                                              
                                                                                                                        
Lue A-Kiltojen Liiton tiedote Helsingin ja Vantaan A-Kiltojen toiminnasta: